ketvirtadienis, kovo 12

Kovo 12 (3/10)

1/10 Sėdžiu autobuse. Priekyje moteris kažkokiam vyrui pasakoja, kad "Šilalė yra mažas miesčiukas" ir iškart prisimenu žmones iš ten :)) Žiūriu pro nešvarų langą ir apninka toks jausmas, lyg jau būtų atėjęs savaitgalis. Gyventi gražu, kai regi, kad pavasaris jau čia pat. :} Mintyse groja kelios skirtingos dainos iškart, priklausomai nuo to, koki žodi rašau. Atrandu, kad važiuojant man sklandžiau dėstosi mintys ir lengviau rašosi žodžiai. Yeah, keturių valandų važiavimo malonumas (dviprasmiškai). Paguldau kuprinę, kad nevirstų. Upe srauniai teka vanduo.

2/10 Važiuojame Tauragės gatve. Jau žinau Lietuvoje tokias esant bent dvi. Pro langą matau draudimo reklamą, kuri kovo 8 dienos proga moterims taiko plius 15 proc. nuolaidą, mane tai kažkodėl prajuokina. Išsukame iš miestelio i platų kelią. Matau kitą - užšalusią - upę, užsimanau pačiuožinėti pačiūžomis (ech, vis dar gailiuosi kam neatėjau i Janonio aikštę ;DD LOL ). Pakeliu akis nuo telefono, matau dirvonuojančius laukus ir mažus miškelius tolumoje, su prie jų besiglaudžiančiais dar mažesniais nameliais. Matau dar storą storą paukšti, tupinti ant elektros laido. Retai pasitaiko storą paukšti pamatyti :)) Telefono ryšio stulpai man pasako, kad tuoj Kryžkalnis, sena autobusų stotis pačiame vidury tarp Kauno ir Klaipėdos. Prisimenu vasarą ir rugpjūti. :-D

3/10 Kryžkalnio stoties fasado stogas paremtas V formos sijomis, kurios man irgi kažką primena, tik niekaip neprisimenu, kas tai. Dar vaikšto storas storas katinas. Iš kur čia tiek storų gyvūnų? :o idomu:-D Greta sustoja kitas autobusas, iš jo išlipa būrelis žmonių ir prisidega cigaretes. Mano autobusas pajuda, išvažiuojame iš stoties. Matau skulptūrą - medinis, gal keturių metrų aukščio kryžius, o jo apačioje - trys geltoni metaliniai sparnai. Turėtų atrodyti sakraliai, bet pirma mintis buvo atominė bomba. Šaltasis karas per istorijos pamokas daro savo. :))

2 komentarai:

  1. kodėl tik 3/10, o ne 1 sveikas? ;D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Todėl, kad 1 sveikas bus tada, kai susirinks visos dešimtosios dalys. ;)

    AtsakytiPanaikinti