antradienis, rugsėjo 23

De-Sk. (antroji dalis)

Sveiki,
malonu vel Jums rasyti. Gaila, nezinau, kiek is Jusu skaito, ka as rasau, bet tai is tikro ir nera taip jau svarbu.
Taigi:
Berlynas
Rugsejo 15 d.
Jei atmintis manes neapgauna (o po tiek laiko zmogus ir susipainioti gali! ), diena pries tai vakare atvyko kiti projekto dalyviai: gal 15-20 italu, apie 20 bulgaru, keturios lenkes ir trys estes.
O siandien jau vaziavome i ekskursija po Berlyno miesta.
Visu pirma, aplankeme Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche, kuri yra Breitscheidplatz centre. Pati baznycia atrodo ispudingai, tik jos centre kazkodel pakabintas didziulis baltas burbulas, kuris, deja, visiskai neatrodo tinkamas tokiai vietai.
Netoli baznycios radome panku-rastamanu parduotuve, taip pat gausybe suvenyru kiosku ir nuostabaus grozio skaras pardavinejanti ir akcijas vykdanti (daugmaz: "Dvi uz vienos kaina" ir pan.) vokieti. Beje, veliau visos rastos skaros buvo 2-3 kartus brangesnes nei sioje vietoje, nors ji buvo ir viename ir didesniu turistu traukos centru.

Toliau keliavome per Tiergarten parka, kurio centre - kolona su Viktorija (auksine Eliza) virsuje. Daug apie si statini nezinau, musu niekas neinformavo ka mes matome, o ir pavadinima pasake visazinis internetas. Parkas ispudingas ir didelis, nors, vel eiliniam mano nusivylimui, ejome tik jo pakrasciu.

Pesciomis nuejome iki Brandenburgo vartu. Tai vienas is labiausiai turistu lankomu objektu Berlyne, todel cia pilna rytietiskos isvaizdos vaiku, klausianciu "Do you speak English?" ir kisanciu nusiurusi popieriaus lapa su graudulinga istorija "I am from Bosnia..". Taip pat stovi dedules su sovietine atributika, kvieciantys nusifotografuoti, ir vaiksto buriai japonu.

Vakare, grize is miesto, visi projekto dalyviai susirinko 'pusryciu kambaryje', kur kiekviena salis prisistatinejo. Bulgaru vaikinu akcentas toks, kad nereikia ne galvoti - slavai, nors stai ju mergaites kalba puikiai (neveltui mokosi kalbu gimnazijoje, kur vokieciu kalbos turi 25 savaitnes pamokas (taip, mes supratome gerai! ). Estes kalba letokai, bet yra labai draugiskos ir angliskai susikalbeti su jomis daug lengviau nei vokiskai, lenkaites kalba labai gerai. Italai yra italai, nors lietuves juokiasi ir energija tryskta labiau nei jie :D
Lietuves prie prisistatymo pridejo daina trimis kalbomis (lietuviu-anglu-vokieciu) tokiu tekstu:
I know you forgot me, don't think anymore,
You write me no letters the way as before..
Destroy all the brigdes and roads on my way,
just one sandy path to me leave, I pray.

Nezinau, kodel tekstas toks liudnas, bet buvo grazu. :)

Rugsejo 16 d.

Nuvykome prie muziejaus (kazkas a'ka senoves istorija-style), i kuri nejome, bet uztat pasivaiksciojome po jo apylinkes.
Dar vienas minusas - kadangi nebuvo nieko, kas paaiskinu, kur esame, tai buvome tiesiog prie didziuliu graziu pastatu, aplink kuriuos trysko fontanai. Kai galesiu, atsiusiu nuotrauku, gal kas busite buve ar bent mate nuotraukose, ir galesite pasakyti kas tai :)

15 val isvykome i dvieju valandu ekskursija po miesta, kuri truko kiek daugiau nei tris valandas. Rytu kilmes gidas vokiskai pasakojo apie tai, ka regime uz lango. Pravaziavome Checkpoint Charlie, Berlyno senaja biblioteka (Alte Bibliothek), olimpini stadiona, Schloss Charlottenburg, Berlyno siena.. Kazkodel gidas labai mego pasakoti apie parduotuves ir pan. dalykus, kuriuos galime matyti pro autobuso langa. Ir vokiskai greitai kalbanti zmogu momentais sunku suprasti. :D

Vakare vyko viktorina apie Berlyna, uz dalyvavima gavome kas piestuka, kas tusinuka! :D As gavau geltona geltona piestuka su melynais uzrasais (jei neklystu, parasyta buvo kazkas apei e-twinning (tai ne projekto pavadinimas, bet emmm.. hm, kaip vadinasi tokie dalykai? :o fondas? :D )).

* * *

Tiek siandienai apie Berlyna.


Linkejimai,

Milda.
Kam dukte, kam sese, kam sesia, kam giminaite, kam drauge, o kas gal isvis nepazista.. ;DD
--
Rugsejo 23 diena, 20:13 vietos laiku.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą